Mapa a seznam lékařů předepisujících léčebné konopí

Mapu a seznam lékařů předepisujících a lékáren vydávajících léčebné konopí v ČR naleznete na https://kopac.cz/mapa-lekaru-predepisujicich-lecebne-konopiv-cr/.

V mapě jsou uvedeni lékaři, kteří splňují požadavky všech souvisejících zákonných předpisů a mohou předepisovat konopí pro léčebné použití pacientům s indikacemi, které jsou rovněž dány zákonem. Tito lékaři zároveň vyslovili souhlas s tím, aby údaje o nich byly zveřejněny (tento postup odpovídá stanovisku Úřadu pro ochranu osobních údajů). Mapa tedy nemusí zahrnovat všechny lékaře, kteří jsou aktuálně oprávněni konopí pro léčebné použití předepisovat.

Rovněž zde naleznete aktuální seznam lékáren (oprávněných odběratelů KLP), které se SÚKL uzavřely rámcovou smlouvu. Tyto lékárny mohou objednávat v Česku vypěstované konopí od smluvního distributora SÚKL.

Pod mapou nejdete dvě přehledné tabulky s filtrováním lékařů a lékáren.

MUDr. Radovan Hřib připravil (nejen) pro lékaře neoficiální informační web o dostupnosti a předepisování léčebného konopí.

Informace o lékařích a lékárnách pocházejí z oficiálních databází SAKL (Státní agentura pro konopí pro léčebné použití) a SÚKL (Státní ústav pro kontrolu léčiv), vždy ale doporučujeme aktuální dostupnost konopí v lékárně nebo možnosti lékařů před osobní návštěvou ověřit (např. telefonicky nebo emailem)

Zdroj: KOPAC

Dokument
Cannabis War Is Over!

Zastavme nesmyslnou konopnou válku proti občanům, rozumu a přírodě. Připravujeme dokument o nelehké situaci lidí léčících se pomocí konopí v ČR.


Manifest
Cannabis War Is Over!

Členové výzkumu Konopí je lék, členové iniciativy CANNABIS WAR IS OVER a členové asociace Cannabis is The Cure, z.s. zveřejnili dne 21. 3. 2018 k 10. výročí uvedení výzkumu Konopí je lék na ostravské konferenci KONOPEX 2018 manifest CANNABIS WAR IS OVER! If You want it.

Do současné doby získala kampaň desítky podporovatelů včetně zahraničních. Konečným cílem kampaně je zastavit nesmyslnou konopnou válku proti občanům, rozumu a přírodě.

Své podpisy pod manifest můžete připojit on-line pomocí odkazu níže:.

Připojte se a podpořte manifest